Een lied voor benefiet

Mensen blij maken, dat is mijn vak. Het is een prachtig vak. Enkele malen per jaar geef ik “benefiet” concerten. Afgelopen zondag heb ik hiervoor heerlijk in de zon in de tuin op een verjaardagsfeest gespeeld voor het goede doel. Een optreden met verrassingen zo bleek.
Petra was jarig en vierde haar verjaardag vo20160410_140203or 40 vrienden en familie. Ze had enthousiast gereageerd op mijn oproep om haar verjaardagscadeautjes om te zetten in geld voor een goed doel. Haar doel was om geld op te halen voor Hospice Kromme Rijnstreek in Houten, alwaar ze werkzaam is. Mijn tegenprestatie: een gratis huiskamerconcert van een uur op haar verjaardagsfeest. Nu bleek het die dag prachtig weer en ik had ‘s ochtends gebeld met het voorstel om, indien mogelijk, het concert buiten houden. Dit bleek te kunnen. De binnenopstelling die was voorbereid, werd buiten neergezet en stond al klaar toen ik aankwam. Ook stond er een prachtige “vergulde” melkbus als collectebus, uitnodigend op een tafel bij de tuindeuren. Er kon dus naar hartenlust gedoneerd worden voor het hospice.
Ik bereid mij graag goed voor op een optreden en was dan ook ruim op tijd aanwezig om mijn kleine huiskamerversterkertje op batterijen, microfoon en gitaar klaar te zetten. Een luisteroptreden vind ik extra spannend, omdat iedereen ook echt luistert, alle aandacht op mij is gericht en alles (ook de foutjes) heel hoorbaar wordt. Dit is anders dan spelen als entertainer op een feest waar iedereen gezellig staat te praten. Extra goed voorbereiden dus. Gitaar gestemd, volle batterij-accu’s in de versterker. “Zal ik gaan zitten? , nee toch maar liever staan, dan kunnen ook de mensen op de achterste rij de uitvoering goed zien”. Fijn om alles rustig in gereedheid te kunnen brengen. Na de aankondiging van de jarige Petra begonnen we uiteraard met “Lang zal ze leven”. Hierna speelde ik, zoals ik graag mag doen, de verzoekjes u20160410_152909it het publiek waarvoor ik mijn repertoirelijsten als muzikale menukaarten had uitgedeeld. Iedereen zat aandachtig te luisteren, maar toen na 15 minuten….. Ai, doet de versterker het niet meer? Ik had juist “Vincent” van “Don Mclean” ingezet. Inderdaad accu’s bleken leeg. Op verzoek van een mevrouw op de eerste rij speelde ik het nummer zonder versterking af en wat bleek: De versterking was helemaal niet nodig. Iedereen kon het geweldig horen en op een paar zingende vogels, die ook helemaal in de lentestemming waren na, was het stil in de tuin. Het opgehaalde verlengsnoer voor netstroom bleek dus ook niet nodig. Onder begeleiding van de gevleugelde vriendjes heb ik toen het concert voortgezet. Ook hier werd weer “Paradise by the Dashboard Light” aangevraagd (zie ook mijn vorige blog). Ik heb een deel van het meer dan 8 minuten lange nummer20160410_152758 gespeeld, waarin ik de dames in het publiek heb gevraagd het zangeres gedeelte te doen. Iedereen zong uitbundig mee. Het werd een zeer gevarieerd optreden met Neil Young en The Scene. Met Metallica en dan weer Drs P. Van André Hazes naar The Eagles. Van Claudia de Brey naar Boudewijn de Groot. Er werd gelachen geklapt en meegedaan. Heerlijk om dit te mogen doen. De opbrengst voor het Hospice was geweldig. Er werd door de gasten maar liefst € 600,- gedoneerd. Super. Wat heb ik toch een mooi vak. Heerlijk om dit te mogen doen.

(P.S Wel thuis meteen even 18 nieuwe accu-batterijtjes besteld. Kan ik er weer een paar jaar tegen.)

Wil je reageren op dit verhaal, laat dan je bericht achter in het commentaarveld hieronder en deel het in jouw netwerk door gebruik te maken van onderstaande knoppen.

This entry was posted in Actueel. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

security-high.png
Leuk als je reageert! Na het versturen komt je reactie in de wachtrij voor goedkeuring en kan het enige tijd duren voordat je reactie verschijnt. Eén keer versturen is dus voldoende.
 

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

2 Responses to Een lied voor benefiet

  1. Hans en Karin says:

    Hartverwarmend dit te lezen Arnoud! Het ontroert me en het maakt me blij tegelijk!

  2. Mooi Arnoud! Keep up the good work.